• Home
  • Stavba domu bez starostí

Stavba domu bez starostí


Bydlení v rodinném domě člověku poskytuje zpravidla daleko více komfortu než bydlení v bytě. Při výběru bydlení lidé zvažují hlavně to, kolik budou mít soukromí a klidu. A v těchto oblastech jasně vyhrávají rodinné domy. Když nebudete chtít, se sousedy se celý den nepotkáte, a o všem si budete rozhodovat sami. Na druhou stranu si budete muset hradit údržbu celého domu, což je samozřejmě někdy dražší než když někdo bydlí v bytě. Každý si musí poměřit klady a zápory a spolu s možnostmi se rozhodnout, co pro něj bude lepší. Každý ale nemůže bydlet tam kde chce, nicméně je možné sehnat si i v dnešní době stavební pozemek, který bude stačit alespoň na stavbu menšího domku.

stavba dům

Ideální je nechat si postavit dům na klíč – bungalov Enerdomy.cz bez patra. Jenže ke stavbě takového domu je potřeba aby byl pozemek celkem rozlehlý, protože v opačném případě se na pozemek dům jednoduše nevejde. Každý pozemek podléhá územnímu plánu, a pokud územní plán určuje procento zastavěnosti, je nutné dodržet tuto rozlohu, aby nedošlo k problému. Pro přízemní bungalov pro čtyřčlennou rodinu musíte mít opravdu větší pozemek, pro bungalov pro dva lidi vám postačí pozemek menší.

bungalov dřevostavba

  • Proč stavět na klíč?

Mnoho lidí si jistě vzpomíná na několik problémů, které řešili lidé, jenž si chtěli nechat postavit dům na klíč. Bohužel si k tomu ale nevybrali zrovna solidní firmu. Pokud se rozhodnete že pro vás bude nejjednodušší nechat si postavit dům podle typového projektu, je ideální si vybrat firmu podle recenzí na internetu. Ty dnes dohledáte snadno. Postavit dům na klíč je nejjednodušší varianta, protože si jen vyberete dům, který se vám líbí, a ten vám vybraná firma v termínu postaví ve sjednané kvalitě a se vším, co vám k němu nabízí. Dávejte si ale pozor, abyste si vybrali kompletně dokončený dům, který je nabízený s koncovou cenou.