• Home
  • Chov zvířat

Chov zvířat


Myslím si, že bez zvířátek by to bylo opravdu hodně smutné, proto se senem velice často jezdíme do zoologické zahrady. Jakmile padnou velké letní prázdniny, tak navštívíme alespoň dvoje zoologické zahrady. Potom také samozřejmě míříme na nějaké farmě a podobně. Můj syn totiž miluje koně vždycky každý rok o velkých prázdninách na týden jede na koňský tábor. Musím uznat, že opravdu hodně šikovný. Můj syn totiž říkal, že bych chtěl být žokejem. Jenomže nevím, oni totiž strašně vysoký dozvěděla jsem se, že kdo chce být žokej, tak může být opravdu hodně štíhlý. A čím menší, čím je menší jeho výška, tak tím lépe.

slepice

Můj syn bude mít v dospělosti snad dva metry. Už teďka je opravdu hodně vysoký, a to chodí do třetí třídy a je minimálně o hlavu větší než ostatní spolužáci. Přitom věkově jsou opravdu stejní, ale abych se vrátila zpátky ke zvířatům. Vzpomínám si, když jsem ještě jako malá chodila k babičce a dědečkovi, tak měli opravdu hodně zvířat. Měli husy, kačeny, slepice a také další zvířata, také králíky. A vždycky mě bylo líto, když teda se králíků zbavoval, protože já prodávám na maso, a to stejně kuřata. Vždycky mi z toho slzely oči a bylo mi toho líto. Od té doby, když jsem si řekla, že kdybych také mohla někdy bydlet na vesnici a chovala bych zvířata, tak bych je rozhodně nechovala pro maso.

králík

Určitě bych využívala slepice jenom na vajíčka, protože bych nedokázala někdy zabít ty zvíře dědečkovi to bylo ale úplně jedno. Ten byl na to zvyklý, ale řekl mi, že čím více byl starší, když mu bylo sedmdesát let tak mi řekl, že už ho to také nebaví a že už mu je zvířat líto, takže nechal všechny králíky a kuřata dožít a už se nikdy nevrátil k tomu, že by zabil králíka na maso, které by potom prodal. A jak jste na tom se zvířaty vy máte doma nějaké zvíře za některé lidi, jako například moji 2 babičku, která zvířata zase nesnáší, dokonce se vždycky neštítí aj. Pohladit, když jsem si pořídila štěně německého ovčáka, tak se štítila ho pohladit po hlavě.