• Home
  • Dovolená u vody

Dovolená u vody


Když se jede k moři, stojí to spoustu času na cestu a také houf peněz. Možná je lepší nejezdit pořád někam do ciziny, ale podívat se k vodě někde u nás. A nabízí se například přehrada u městečka Vranov nad Dyjí. Je zde čistá voda a spousta možností sportovního vyžití. Najdete zde dokonce i letní kino, možnost zapůjčení šlapadel, nebo se můžete povozit lodí. Klidně jen tak, tam a zpátky, nebo vystoupit na zastávce hradu Bítov a jít se podívat tam. Rozhodně to stojí za to. Pokud zde neseženete bydlení v kempu a možné to je, tak se můžete ubytovat přímo ve Vranově. Není třeba složitě hledat kde, stačí kliknout na odkaz níže a dostanete se tak k bydlení par excelence. Se vším komfortem a skvělým zázemím. Takovým, že nikdy nebudete litovat.

vodní plocha

Ve městě samotném se rozhodně nudit nebudete. Je zde stále kam chodit, stále něco objevovat. Jen těch vyhlídek, kolik je kolem dokola. Než ty stačíte obejít, tak máte pár dní dovolené pryč. Ani nebudete vědět, jak vám to uteklo. A k vodě se můžete nechat zavézt turistickým vláčkem, pokud je v provozu. Pak už jen přejdete most a jste u jedné z největších pláží v naší vlasti. Samozřejmostí je opodál možnost rybolovu. Kousek od hráze můžete bohatě pojíst, nebo si dát zmrzlinu. Zpátky běžte pěšky, uvidíte, že je to hezká procházka a také se pokocháte krásným výhledem na zámek. Prostě, dovolená Vranov nad Dyjí, to je něco, na co se nezapomíná.

šibenice

A nakonec jedna noční výprava. Pokud se nebojíte duchů a strašidel, můžete si zajít na Šibeniční vrch. Je to jen kousek a je zde bývalé popraviště. Prý tam v noci řádí duše popravených a nezřídka se tu zjevují věci hodně podivné. Na návštěvu tohoto místa je tedy třeba především odvaha a nějaké plíny na přebalení. A pamatujte si, že sem jdete na vlastní nebezpečí. Takže si dávejte velký pozor.

Nezbývá než popřát příjemný a ničím nerušený pobyt.