• Home
  • Zvířata a čas

Zvířata a čas


Máte doma nějaké zvíře? Protože pokud máte doma zvířata, tak lidé jsou prý více šťastnější. Nevím, co je na tom pravdy, ale prý to takhle je dokonce i psychologové tvrdí, že když máte doma nějaké zvíře, tak jste šťastnější a veselejší. A taky to prý má potom dobrý vliv na vaše zdraví. Ale abych se přiznala, tak kolikrát si říkám, že nejlepší by bylo, kdyby lidé také vlastně zjistili, jak se o zvířata starat. Já nemám ráda, když si někdo pořídí nějaké zvíře a potom se o něj vůbec nestará. Nebo ho potom dá někam do útulku. To je podle mého názoru opravdu takové nespravedlivé.

Kočky jsou přítulné.

A věřte, že takovýchto lidí je opravdu hodně, že si třeba kvůli nudě pořídí nějaké zvíře a potom se ho zbaví, že už jim vůbec nesedí. Proto si myslím, že lidé by si měli uvědomit, kolik mají času, anebo kolik potom budou mít času. To bylo něco podobného, jako když byla koronavirová krize. To si každý člověk pořizoval domů nějaké zvíře. Ať už třeba psa nebo kočku, tak i králíka nebo křečka. A potom zjistili, že když tato krize skončila, že vůbec neví, co mají dělat s těmito zvířaty. A taky dávali kamkoliv mohli do útulku anebo je darovali známým.

Máte doma knihy o zvířatech?

Sice ano, když je někdo daruje známým, tak to ještě beru, ale když někdo se zbaví psa jenom kvůli tomu, že už mu nevyhovuje, tak tohle se mi nelíbí. Když třeba nějaký člen rodiny začne být alergický na zvířecí srst, tak to je potom něco jiného. Ale myslím si, že i tohle by šlo řešit. Jak byste tohle řešili vy, kdybyste si třeba pořídili nějaké zvíře a později byste zjistili, že na něj nemáte čas? Já si myslím, že tohle by bylo i tak moc nespravedlivé, proto je nejlepší, když lidé ví, kolik budou mít času i do budoucna, a to kvůli zaměstnání. Protože nejenom děti, ale i zvířata, tak ty také stojí nějaký ten čas navíc. A když nemáte čas, tak si raději žádné zvíře nepořizujte. Myslím, že by bylo chudák.