• Home
  • Jak správně pečovat o vaši pleť?

Jak správně pečovat o vaši pleť?


Naši pleť bychom měli dobře znát, abychom věděli, jak se o ni správně starat. Pleť je velmi náchylná k jakýkoliv zevním i vnitřním vlivům, a proto bychom měli důkladně dbát na to, aby naše péče byla pravidelná a používat k ní pouze kvalitní produkty.

Určete svůj typ pleti

Prvním krokem ke správné péči o pleť je to, že si zjistíme, jaký typ pleti máme. Existují čtyři základní typy pleti, mastná, suchá, smíšená a citlivá. Suchá pleť je drsná, tvoří se na ni suchá místa, postrádá lesk. Mastná produkuje nadbytek mazu, což vede k lesklému vzhledu a tvoření nedokonalostí. Smíšená pleť je kombinací obou výše uvedených. Citlivá pleť může reagovat na jednotlivé složky kosmetiky začervenáním, svěděním a podrážděním.

sérum

Základní péče o pleť

Co by měla obsahovat taková vaše základní rutina péče o pleť? Rozhodně byste se měli soustředit na její čištění. Čistící přípravky by měly odpovídat typu pleti. Pro suchou pleť zvolte čistící oleje, pro mastnou spíše přípravky na bázi gelu. Důležitá je také tonizace. Tonikum obnovuje pH vaší pleti. A konečně hydratace. Hydrataci potřebuje každý typ vaší pleti. Je důležitá pro zdravý vzhled pleti a minimalizaci vrásek.

gel

Exfoliace

Exfoliace je důležitá při péči o pleť, jelikož pomáhá s odstraněním odumřelých kožních buněk a podporuje regeneraci naší pleti. Provádí se pomocí mechanického peelingu, nebo častěji, peelingu chemického, který se skládá z různých kyselin v nízké koncentraci. Doporučuje se provádět jednou až dvakrát týdně.

Zdravý životní styl

Při péči o pleť je důležitý také zdravý životní styl. Dostatek tekutin a pestrá strava s čerstvou zeleninou a ovocem, která je plná vitamínů a minerálů. Vyhýbat bychom se naopak měli cukrům, které mohou způsobovat akné. Důležité jsou také doplňky stravy. Pro zdravou pleť je důležitý zinek, omega-3 mastné kyseliny a také kolagen na pleť.